Succescoach verlaat OHL na 31 jaar voor jeugd Standard: "Die kans mag en kan ik niet laten liggen"


Foto: © photonews 08 mei 2019 12:23

De Leuvense beloften hebben maandagavond hun seizoen afgesloten met een knappe 1-5 overwinning op het veld van Tubeke. Een mooi afscheid voor coach Joost Hendrickx, die volgend seizoen bij de jeugd van Standard aan de slag gaat.

De beloften van OHL pakten onder leiding van Hendrickx voor de vierde keer op vijf jaar de titel. En dat na een ongeslagen seizoen in eigen huis. Hendrickx zelf verlaat de Leuvenaars na 31 jaar trouwe dienst. De coach begon op zijn 8e te voetballen bij de Zwarte Duivels Oud-Heverlee, schopte het tot de eerste ploeg en trainde daarna zo goed als alle jeugdreeksen van het latere OHL. 

Het is dus een emotioneel afscheid voor Hendrickx. "Dit zal altijd mijn club blijven. Da’s ook logisch als je ergens 31 jaar actief bent geweest. De uitdaging bij Standard Luik staat me heel erg aan. Die kans kan en mag ik niet laten liggen", bekent Hendrickx. 

Mariman

De jeugdwerking van OHL komt in handen van Henk Mariman (ex-Club Brugge). Hendrickx kan dus met een gerust hart vertrekken bij 'zijn' OHL.

"Ik heb de voorbije weken een paar keer gepraat Henk Mariman, de nieuwe Academy Manager. Ik ben ervan overtuigd dat Henk dat heel erg goed zal doen en de juiste man op de juiste plaats is. De jeugdopleiding van OH Leuven is in goeie handen", besluit hij. 

OH Leuven
 
 
 
Reacties.