Ex-Rode Duivel lovend over Divock Origi: "Onwaarschijnlijk op dit toneel"


Foto: © photonews 08 mei 2019 15:03

Wesley Sonck volgde dinsdagavond Liverpool-Barcelona als cocommentator voor Proximus Sports. Ook de voormalige Rode Duivel was onder de indruk van wat hij zag.

Liverpool leek na de heenmatch in Camp Nou (3-0) een vogel voor de kat, maar speelt dus wel de finale. "Onwaarschijnlijk is het eerste woord dat bij me opkomt. Dit is het mooiste dat ik de afgelopen jaren in de Champions League heb gezien", vertelt Sonck bij Sporza. "Ik heb al veel meegemaakt: als speler en als analist in de Champions League, maar dit heb ik nog nooit gezien. Hier zijn geen woorden voor."

Sonck steekt bovendien een pluim op de hoed van Klopp. "Zijn rol is heel groot, dat is niet te onderschatten. Hij geloofde erin en weet dat dan ook over te brengen op zijn spelers en de hele club. Het is een huzarenstukje. Als je ook ziet hoe hij Liverpool sinds zijn komst heeft omgebouwd tot een machine, dat is ongelooflijk. Twee keer de finale van de Champions League halen, dat is geen toeval."

Uitblinker Origi

Met twee goals had Rode Duivel Divock Origi natuurlijk ook een belangrijk aandeel in de kwalificatie. Ondanks het feit dat hij de laatste weken amper aan spelen toekwam op Anfield Road. "Hij heeft Firmino waardig vervangen en op dit toneel is dat onwaarschijnlijk", zegt Sonck. 

"Eigenlijk heeft Origi gedaan wat Firmino ook doet: heel veel lopen, heel veel druk zetten, duels winnen en de bal goed bijhouden. En als je dan een kans krijgt, die binnentrappen. Hij stond twee keer op de juiste plaats en maakt het ook twee keer af. Die 4-0 was een fantastische ingeving van Alexander-Arnold, maar Origi trapt hem ook heerlijk binnen", besluit de analist. 

Champions League \\ Liverpool FC \\ Barcelona
 
 
 
Reacties.