Liverpool-held Origi geeft lesje in nederigheid

09 mei 2019 14:08

Divock Origi was met twee doelpunten één van de grote mannen bij Liverpool, dat dinsdagavond Barcelona uitschakelde. Hij is echter niet iemand die snel zal gaan zweven.

“In het leven moet je dankbaar zijn, denk ik”, opende Origi in een gesprek met Het Laatste Nieuws.  “Ik heb heel veel geluk dat ik op dit niveau mag voetballen. Ik heb heel veel vrienden die het niet gemaakt hebben."

"Er zijn andere mensen die lijden, die ziek zijn. Het leven is veel meer dan voetballen alleen.” Verrassend nuchtere uitspraken voor iemand die een heel seizoen aan de bank gekluisterd zat, maar net zijn team naar de finale van de Champions League trapte.

“Uiteindelijk moet je van elke minuut die je krijgt het mooiste maken. Je weet nooit wat er morgen komt. Met die mentaliteit heb ik mijn leven opgebouwd. Ik weet dat er veel over mij gepraat zal worden, dat de mensen veel van mij verwachten omdat er in mijn jonge carrière al veel is gebeurd. Maar ik moet me daar van afsluiten.”

Origi kon Liverpool vorige zomer verlaten, maar besloot toch te blijven. Een keuze die hem her en der kritiek opleverde. “Ik heb die beslissing met het volste vertrouwen genomen. Kop naar beneden, hard werken en in mezelf geloven. Ik wist dat er veel commentaar zou komen. maar uiteindelijk geniet ik het meeste als alles in de juiste plooi valt."

En of alles in orde is gekomen. Origi en Liverpool spelen op 1 juni de finale van de Champions League tegen Tottenham. Dit weekend kunnen ze ook nog de Premier League winnen. Liverpool moet dan hopen op een misstap van Manchester City.

Champions League \\ Liverpool FC
 
 
 
Reacties.