Mignolet vertrekt bij Liverpool, maar waar liggen de kansen voor Big Si?

09 mei 2019 10:22

Simon Mignolet wil weg bij Liverpool FC. Tot daar is er eigenlijk geen nieuws te melden. Maar de Engelse topclub beseft nu ook dat de Rode Duivel deze zomer niet te houden zal zijn. Enig probleem: wie kan én wil hem betalen?

De voorbije twee mercato's was het voor Liverpool FC duidelijk: Simon Mignolet mocht onder geen beding vertrekken. Enig probleem: de voormalige doelman van onder meer STVV en Sunderland FC had amper uitzicht op speelminuten als doublure van Alisson Becker.

The Reds betaalden in 2013 5,5 miljoen euro voor Mignolet. Het is dan ook de bedoeling dat die investering (grotendeels) wordt terugbetaald. Mignolet zelf heeft er geen probleem mee om in te leveren - dat lieten hijzelf en zijn manager Nico Vaesen meermaals verstaan - maar niet elke club kan en wil vijf miljoen ophoesten voor een 31-jarige doelman.

Interesse is er alleszins genoeg. Vooral in Turkije ligt Mignolet nog steeds goed in de markt. Fenerbahçe informeerde in het verleden al en met Besiktas JK was er afgelopen zomer zelfs bijna een persoonlijk akkoord. Uiteindelijk trok Loris Karius richting Kara Kartallar - en we weten allemaal hoe dat momenteel loopt.

Ook SSC Napoli ligt nog steeds op vinkenslag. David Ospina - die er momenteel in doel staat - keert op het einde van het seizoen in principe terug naar Arsenal. En in dat geval komt er natuurlijk een plaatsje vrij voor - wie weet - Mignolet. De ploeg van Dries Mertens informeerde vorige zomer al, maar botste op een njet van Liverpool.

Turkije, Napels of zelfs Premier League?

Eén ding is zeker: Mignolet staat voor een verhuis deze zomer. Of in de Premier League blijven een optie is? West Ham United liet ooit een lijntje te water, maar concrete werd de interesse nooit. Bovendien is Liverpool niet van plan een concurrent te versterken met Big Si, nog steeds gezien als een doelman mét de kwaliteiten voor een Europese topclub.

Premier League \\ Serie A \\ Champions League \\ Liverpool FC \\ West Ham Utd \\ Besiktas \\ Fenerbahçe \\ Napoli
 
 
 
Reacties.