Het plan B van Chelsea: welke uitgeleende spelers kunnen de Blues gebruiken als transferverbod niet wordt vernietigd?

10 mei 2019 17:01

Tenzij het ultieme beroep bij het internationaal sporttribunaal CAS nog iets oplevert, mag Chelsea deze zomer en volgende winter geen inkomende transfers doen. In dat geval heeft Chelsea nog een plan B achter de hand: uitgeleende spelers terughalen.

Zouden ze op Stamford Bridge zelf weten hoeveel spelers Chelsea op dit moment uitleent? . Volgens hun officiële site zijn het er alleszins 41.

Dat zijn natuurlijk niet allemaal spelers die de A-kern van Chelsea iets kunnen bijbrengen. Wij vonden vijf spelers die dat wel zouden moeten kunnen.

Kurt Zouma

De 24-jarige Franse centrale verdediger werd in januari 2014 voor bijna vijftien miljoen euro weggehaald bij Saint-Etienne. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Stoke city, dit jaar aan Everton.

Zouma speelt dit seizoen zowat alles bij de Toffees en lijkt opnieuw klaar voor een stap hogerop. Hij speelde al 71 wedstrijden voor de A-ploeg van Chelsea.

Tiemoué Bakayoko       

De situatie van Bakayoko is iets ingewikkelder omdat AC Milan een aankoopoptie van 35 miljoen heeft bedongen. Het is echter niet zeker of het dat bedrag op tafel wil leggen.

Bakayoko is een centrale middenvelder en heeft dit jaar een basisplaats bij de Milanezen. Hij speelde al 43 keer voor Chelsea.

Christian Pulisic

De meest logische naam in dit lijstje. Chelsea legde deze winter 64 miljoen euro op tafel om hem binnen te halen, maar liet hem wel het seizoen volmaken bij Borussia Dortmund.

Pulisic is een flankaanvaller en zou het eventuele vertrek van Eden Hazard mee kunnen opvangen.

Tammy Abraham

In tegenstelling tot de andere namen in deze lijst, is Abraham een jeugdproduct van Chelsea. Hij wordt dit seizoen uitgeleend aan Aston Villa.

In de Engelse tweede klasse scoorde de 21-jarige, rijzige spits al 25 keer dit seizoen. Wordt het volgend seizoen de A-kern van Chelsea of een uitleenbeurt aan een club uit de Premier League?

Michy Batshuayi

Want Chelsea leent nog een spits met meer ervaring uit dit seizoen. Michy heeft een zwak seizoen achter de rug bij Valencia en Crystal Palace, maar heeft nog steeds enorme kwaliteiten. In 53 duels voor Chelsea vond hij negentien keer de weg naar doel.  

Alvaro Morata ontbreekt in dit lijstje. Hij wordt tot juni 2020 uitgeleend aan Atlético Madrid en lijkt niet van plan om nog terug  te keren naar Chelsea.  

Simon Wauters

Premier League \\ Serie A \\ Chelsea \\ Everton \\ AC Milan \\ Fiorentina
 
 
Reacties.