Arsenal maakt zich zorgen: Offensieve middenvelder mist mogelijk Europa League-finale door opvallende reden

10 mei 2019 23:02

Arsenal heeft zich gekwalificeerd voor de finale van de Europa league. Toch maakt de club zich zorgen. De kans bestaat namelijk dat Henrikh Mkhitaryan de finale moet missen, omwille van veiligheidsredenen.

Dat heeft allemaal met de nationaliteit van Mkhitaryan te maken. Hij komt uit Armenië en dat land leeft nogal op gespannen voet met Azerbeidzjan, het land waarin de Europa League-finale wordt gespeeld. 

Het conflict tussen de twee landen is zelfs zo erg dat mensen uit Armenië niet binnen mogen in Azerbeidzjan. In de groepsfase van de Europa League had Arsenal hetzelfde probleem. Toen speelde de club tegen Qarabag, de kampioen van Azerbeidzjan. De voorzitter van Qarabay vertelde toen dat Arsenal zelf moest kiezen, maar door veiligheidsredenen hadden ze dan toch beslist om Mkhitaryan thuis te laten.

UEFA

De UEFA wil Arsenal alvast helpen. Zij zouden voor een visa zorgen dat ervoor zorgt dat Mkhitaryan wel binnen mag in Azerbeidzjan. Arsenal heeft zelf al aangegeven dat de veiligheid primeert. "We zijn zeer ongerust over het feit dat Mkhitaryan niet zou kunnen spelen in de finale van de Europa League. We hebben nog geen garanties gekregen."

Nils Wens

Premier League \\ Arsenal \\ Burnley
 
 
Reacties.