Neymar kent zijn straf na akkefietje met Rennes-fan, PSG gaat in beroep

10 mei 2019 19:14

Neymar geen gemakkelijke jongen? Dat is nog zacht uitgedrukt. Zijn gedrag naast het veld lijkt de laatste tijd steeds meer voor problemen te zorgen, en daar draagt hij nu de gevolgen van.

Na de verloren bekerfinale van Paris Saint-Germain tegen Stade Rennais liet PSG-speler Neymar zich nog eens van zijn kleinste kant zien: hij werd uitgedaagd door een fan van de tegenstander en deelde die daarop een tik uit.

De Franse voetbalbond heeft hem inmiddels op het matje geroepen, en besliste dat de Braziliaanse superster drie speeldagen schorsing moet uitzitten. De match van komend weekend tegen Angers wordt dus zijn laatste van dit seizoen - in de twee nog resterende wedstrijden tegen Dijon en Reims zou hij niet meer in actie komen. Ook zou hij het begin van volgend seizoen missen.

Intussen liet PSG echter al weten dat de club in beroep zal gaan tegen de sanctie, al werkt dergelijke beroepsprocedure niet opschortend en bestaat volgens L'Equipe zelfs het risico dat de straf van Neymar verzwaard wordt.

Een 'Europese' schorsing

In de Champions League leverde Neymars gedrag naast het veld hem eveneens een schorsing op: een online uithaal naar de wedstrijdleiding na de uitschakeling door Manchester United leverde de aanvaller van PSG drie speeldagen schorsing op in Europa, al kondigde hij wel aan in beroep te zullen gaan tegen die beslissing.

Jeroen Verschakelen

Ligue 1 \\ PSG \\ Angers
 
 
Reacties.