Kan doelloos Beerschot Wilrijk leider Charleroi punten afhandig maken?

11 mei 2019 11:00

In tegenstelling tot groep B is het in de play-off 2 poule van Beerschot Wilrijk en Charleroi nog wel spannend. Straks ontvangen de Mannekes de groepsleider uit Henegouwen en dat doen ze zonder concreet doel. Hun ambitie was om meer punten te sprokkelen dan vorig jaar (7) en die is reeds behaald.

De troepen van Stijn Vreven hadden er vorige week tegen Westerlo niet de beste partij opzitten, maar de driepunter heeft hen wel vertrouwen gegeven. Toen had de Limburgse trainer flink geroteerd, bijvoorbeeld in doel.

Elke week zijn er wel een paar wijzigingen bij Beerschot Wilrijk en dat zal vanavond niet anders zijn. Aanvoerder Van Hyfte ontbreekt en achter De Mets, Maes en Brogno staan vraagtekens.

Bij Charleroi zijn er evenzeer een aantal geblesseerden. Zo moet Mazzu het onder meer zonder sterkhouders Penneteau en Diandy doen. Charleroi kan zich in deze razend spannende groep A van play-off 2 geen misstap veroorloven.

Verder is het uitkijken of beide clubs een eerbetoon voor hun ex-speler François Sterchele zullen houden. De betreurde aanvaller kwam 11 jaar geleden om het leven.

Selectie Beerschot Wilrijk:

Vanhamel, Lejoly, Nolle - Mboko, Bourdin, Prychynenko, De Jonghe, Kesteleyn, Simons - De Mets, Dom, Messoudi, Maes, Montiel, Bugridze, De Keersmaecker - Brogno, Tissoudali, Vanzeir, Placca, Hoffer

Selectie Charleroi:

Riou, Baume, Imbrechts - Marinos, Busi, Martos, Zajkov, Dessoleil, Willems, Nurio, - Hendrickx, Ilaimaharitra, Henen, Wildemeersch, Bruno, Delfi, Morioka - Niane, Osimhen, Perbet.

Hannes Van Gael

Charleroi \\ Beerschot
 
 
Reacties.