Japanse sterkhouder wil België verlaten voor Bundesliga: "Kans dat ik vertrek is fifty-fifty"

11 mei 2019 14:13

Japanners bij de vleet bij Sint-Truiden en een drietal speelde zich dit seizoen in de kijker, in binnen- en buitenland: Kamada, Tomiyasu en Endo. Die laatste sprak zich uit over zijn toekomst.

Wataru Endo is nog maar sinds juli 2018 in Limburgse loondienst, maar hij wil zo snel mogelijk de stap zetten naar zijn favoriete comptetitie: de Bundesliga. Hij schat de kans om naar het buitenland te trekken niet gering. "Die kans is fifty-fifty", verklaarde hij bij Het Belang van Limburg.

"Ik wil zeker en vast naar een grotere competitie verhuizen", klonk de 26-jarige Japanner ambitieus. "Ik denk dat ik het best aansluit bij de Bundesliga. Veel Japanners hebben het daar al gemaakt en die weg wil ik uiteindelijk ook op."

Hij sprak over "fifty-fifty", dus een langer verblijf bij Sint-Truiden is absoluut niet uitgesloten. "Als er geen club concreet op de proppen komt, is er geen transfer", aldus de Japanner die nog op een Europees ticket mikt met STVV.

"We spelen echt wel voor het hoogst haalbare. Ikzelf heb toch sowieso geen vakantie, want ik ga met Japan de Copa America betwisten. Dus om vroeger op congé te kunnen gaan, moet ik de overwinningen niet achterwege laten", besloot Endo.

Sint-Truiden \\ Eupen
 
 
 
Reacties.