Opschudding in Eredivisie: sterkhouder PSV wil naar Ajax


Foto: © photonews 14 mei 2019 15:29

Net nu de Nederlandse titelstrijd eigenlijk gestreden is, komen Ajax en PSV opnieuw loodrecht tegenover elkaar te staan. De reden? PSV-winger Steven Bergwijn.

Volgens Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf zou Bergwijn een transfer naar Ajax als ‘een stap hogerop’ zien. Dat vertelde hij in een podcast op de website van de Nederlandse krant.

“Bergwijn wil terugkeren naar Ajax”, aldus Verweij. “Hij wil een jaar of twee in Amsterdam voetballen om dan de stap naar de absolute top te zetten. Hij is van mening dat Ajax een betere springplank is dan PSV.”

Bergwijn ruilde de jeugd van Ajax in 2011 en voor die van  PSV. Nu zou hij dus willen terugkeren naar Ajax, maar dat zien ze in Eindhoven absoluut niet zitten. PSV heeft zich al een tijdje neergelegd bij een vertrek van de flankaanvaller, maar dan wel naar een club in het buitenland. Een vertrek naar Ajax is uitgesloten, liet de Lampenclub weten in een reactie aan Eindhovens Dagblad.

De 21-jarige Nederlander ligt nog tot 2022 onder contract bij PSV en heeft geen afkoopclausule in zijn contract staan. De kans dat hij deze zomer herenigd wordt met Donny van de Beek en co, lijkt dus klein.

Nederlandse Eredivisie \\ PSV \\ Heracles
 
 
 
Reacties.