Leko: "Moeten geloven dat er hier op 19 mei iets moois kan gebeuren"

15 mei 2019 16:00

Ivan Leko had het woensdagnamiddag op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Standard onder meer over de titelkansen van Club Brugge en Anderlecht - Genk.

“Er heeft zich de laatste dagen niemand meer geblesseerd”, stak Leko van wal. “ook met de enkel van Krépin Diatta gaat het goed. Hij kan donderdag in principe spelen.”

Na het Liverpool-verhaal en het Tottenham-verhaal, moeten wij hopen op een Club Brugge-verhaal.

Met nog twee speeldagen op de teller staat Club Brugge op twee en een half punt van leider Racing Genk. “We moeten proberen onze wedstrijden te winnen en te hopen op een mirakel.”

“We haalden al negentien op 24 met goed voetbal, een prima mentaliteit en heel veel gemaakte doelpunten. Ik ben super trots op mijn spelers. Als we nog twee keer winnen en toch naast de titel grijpen, kunnen we niets anders doen dan Genk te feliciteren.”

Rekent Leko niet op puntenverlies van Racing Genk in het Constant Vanden Stockstadion? “Ik reken enkel op Club Brugge. Niet op Anderlecht. We zullen dan ook de score van die wedstrijd niet in de gaten houden.”

“Zondag wouden we tonen dat we beter waren dan Genk. We wonnen dit seizoen twee keer van hen, speelden één keer gelijk en verloren één keer. Toch staan we nog steeds drie punten achter.”

Hoe groot schat Leko de kans dat Club Brugge alsnog de titel  pakt? “Het is moeilijk om dat uit te drukken in percentages. Eén procent? Twee? Vijf?” Maar na het Liverpool-verhaal en het Tottenham-verhaal (beide teams zetten in de halve finale van de Champions League een scheve situatie nog recht, nvdr) moeten wij hopen op een Club Brugge-verhaal.”

“We zijn al maanden de enige club die het woord ‘titel’ luidop durfde uitspreken. We moeten blijven geloven dat hier op 19 mei iets moois kan gebeuren”, besloot Leko positief.  

Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Standard
 
 
 
Reacties.