Belgisch Charleroi-talent Busi duidt sleutelmoment aan: "Dat was dé belangrijkste match"


Foto: © photonews 15 mei 2019 23:31

Er kan wel een klein feestje vanaf in Charleroi. Ondanks de concurrentie van Sint-Truiden en Westerlo gaan de Zebra's met de groepswinst lopen in groep A van play-off 2. Vooral STVV leek nochtans een kwaaie klant te worden, maar Charleroi rondde zijn inhaalrace goed af.

Maxime Busi beseft wat cruciaal was in de strijd om het finaleticket in play-off 2. "De wedstrijd tegen STVV was dé match. We hebben tegen hen goed gespeeld. We deden het allemaal samen en hebben thuis met 2-0 gewonnen. Dat was absoluut dé belangrijkste wedstrijd in play-off 2", benadrukt de youngster van Sporting Charleroi.

Titularis blijven

Met 19 op 21 heeft de ploeg van Mazzu een straffe reeks afgewerkt. "Dat is tof. Ik ben hier heel gelukkig mee." De 19-jarige Busi hoopt om ook op persoonlijk vlak stappen te blijven zetten. "Ik wil zelf nog meer wedstrijden spelen. Ik ga proberen om titularis te blijven. Ik ga mijn best doen om ook volgend seizoen mijn positie in het team te behouden."

Dan moet hij vooral zich blijven tonen, zoals hij ook in Het Kuipje deed. Er lagen mogelijkheden voor hem om op te rukken op zijn rechterflank en dat deed de jonge voetballer naar best vermogen. "Dat is ook de bedoeling. Ik moet als ik kan naar voor gaan en voorzetten aanbrengen. Op bepaalde momenten moet ik wel achteraan blijven om de organisatie te bewaren."

Charleroi \\ Westerlo
 
 
 
Reacties.