Revelatie Westerlo legt in laatste thuismatch Herman Wijnants laatste troeven op tafel voor groepswinst


Foto: © Photonews 15 mei 2019 11:00

Westerlo is één van de aangename verrassingen in play-off 2. De laatste thuismatch uit de groepsfase zal in het teken staan van het afscheid van manager Herman Wijnants, die na veertig jaar de fakkel doorgeeft. Maar sportief staat er nu ook nog één en ander op het spel.

Westerlo heeft het als 1B-club zo goed gedaan dat het twee speeldagen voor het einde nog niet uitgeteld is voor groepswinst. Om die kansen gaaf te houden, moet het wel winnen van leider Charleroi. Het verschil tussen beiden bedraagt vier punten. Blijven niet alle punten in de Kempen, dan wacht er nog altijd een mooie rol als scherprechter. Westerlo speelt immers ook nog tegen Sint-Truiden.

De Kanaries zijn de eerste achtervolger van leider Charleroi, dat met een bonus van drie punten op de Limburgers de beste kaarten heeft om bovenaan te eindigen in groep A. De Carolo's zakken in vol vertrouwen af naar 't Kuipje na een indrukwekkende 16 op 18, met in de meest recente wedstrijd nog een gemakkelijke en ruime zege bij Beerschot Wilrijk.

Wijnants trakteert

Westerlo won met even ruime cijfers in Oostende, maar wil nu vooral Herman Wijnants een mooie send-off bezorgen. Die laatste heeft overigens al beloofd om na de wedstrijd de supporters tot middernacht te trakteren in het Themacafé. Dat moet dus sowieso een mooie avond worden. Aan de spelers van beide ploegen om dan ook nog voor spektakel te zorgen op de grasmat.

Geen Abrahams

Langs beide zijden ontbreken wel enkele pionnen. Zo is de afwezigheid van Abrahams toch wel een aderlating en mist Westerlo ook nog Alessandro, Oto'o en Rommens. Felice Mazzu kan dan weer geen beroep doen op Angella, Diandy en Gholizadeh.

Charleroi \\ Westerlo
 
 
 
Reacties.