📷 Club en supporters Standard tegen racisme, maar ook met scherpe prik naar Bayat en maatschappij: "Geen pact met het ongedierte" en "Soms beter racist dan ..."


Foto: © photonews 16 mei 2019 21:14

Standard speelde zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Club Brugge en die stond in het teken van de strijd tegen racisme. De club schaarde zich achter de actie, ook de supporters kwamen met enkele mooie spandoeken. Al hadden die ook een aantal pittige boodschappen, richting Bayat & co.

Tijdens de eerste helft in de wedstrijd tegen Club Brugge spelen de spelers van Standard met een speciaal logo op hun truitjes, waarop staat 'No To Racism'.

Standard legt de actie uit middels een persbericht: "De voetbalwereld, in België en elders, is nog veel te vaak het toneel van racistisch of discriminerend gedrag. Standard de Liège en al zijn gelederen hebben van deze strijd een prioriteit gemaakt en zullen deze boodschap van tolerantie en respect voor diversiteit regelmatig blijven in de kijker blijven zetten."

Ook de supporters deden meer dan hun duit in het zakje met enkele mooie spandoeken tegen racisme. Al hadden ze ook enkele pittige reacties klaar voor de club en de maatschappij. Zo wordt de groeiende band met Mogi Bayat niet gesmaakt door de supporters: "Men sluit geen pakt met ongedierte - Bayat niet welkom" en "In 2019 ben je soms beter een racist dan dat je een vuurpijl afschiet ..."

Club Brugge \\ Standard
 
 
 
Reacties.