Anderlecht sluit samenwerkingsakkoord met vijf Vlaamse clubs

16 mei 2019 15:15

Anderlecht heeft beslist om niet verder te gaan met zijn provinciale ploegen voor spelers ouder dan dertien. Het gaat wel een samenwerking op poten zetten met vijf Vlaamse clubs.

Anderlecht besliste een tijde geleden om niet verder te gaan met zijn provinciale ploegen voor spelers ouder dan dertien. Dat kwam de club op heel wat kritiek te staan. Anderlecht zet nu wel een samenwerking op poten met vijf Vlaamse clubs.

Volgens La Dernière Heure gaat Anderlecht samenwerken met Turnhout, Berchem, Tongeren en nog twee nader te bepalen clubs: één uit Oost-Vlaanderen en één uit Vlaams-Brabant.

De wedstrijden van de jeugdteams van deze vijf clubs zullen worden gefilmd om op die manier verborgen talenten te ontdekken. Om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan, zullen de coaches van de betrokken clubs op Anderlecht worden bijgeschoold, om hen het paars-witte DNA bij te brengen.

Anderlecht zal ook vriendschappelijke wedstrijden organiseren tegen deze teams en spelers die zich laten opmerken testen in toernooien. Als een speler uiteindelijk een meerwaarde blijkt voor Anderlecht, wordt die naar Neerpede gehaald.

Simon Wauters

2e amateurliga B \\ Anderlecht \\ KRC Genk \\ Berchem Sport \\ Tongeren HM \\ Turnhout KV
 
 
Reacties.