Houdt Club Brugge de titeldroom levend in Luik?

16 mei 2019 11:00

Winst is nog niet voldoende voor KRC Genk om donderdagavond de landstitel te vieren. Ook het resultaat van Club Brugge op het veld van Standard speelt een rol. Houden Ivan Leko en co de titeldroom levendig tot de slotspeeldag?

De achterstand van Club Brugge op KRC Genk is 3 punten. Winst in Luik is dus eigenlijk een must, al is het natuurlijk nooit gemakkelijk in de Vurige Stede. Wat zeker in het voordeel van de West-Vlamingen speelt, is dat Standard in een serieuze dip zit na de 0 op 12. Al heeft Michel Preud'homme wel enkele opties extra in vergelijking met de 2-3 nederlaag van afgelopen vrijdag tegen Gent. 

Zo keren Fai, Carcela, Emond en Mpoku terug uit blessure. Cavanda is opnieuw speelgerechtigd na zijn gele schorsingsdag. Bokadi en Djenepo zijn dan weer out, ook Sa en de langdurig geblesseerde Vanheusden ontbreken.

Standard moet wel winnen om nog kans te maken op de derde plek. "We hebben ons lot niet in eigen handen voor de derde plaats, maar we moeten vooral zelf onze wedstrijden spelen. Daarna zien we wel wat er zal gebeuren", aldus Preud'homme. 

Maar ook Club Brugge moet dus winnen om de spanning tot zondag te verzekeren. Tegelijk moet blauw-zwart ook rekenen op puntenverlies van grote concurrent KRC Genk. Enkele weken geleden verkocht Club Preud'homme en co een oplawaai (4-0). Al kregen de Bruggelingen in de reguliere competitie ook voetballes in Luik (3-1). 

Selectieheer Ivan Leko kan in tegenstelling tot MPH wel beroep doen op zijn type-elftal. 

Club Brugge \\ Standard
 
 
 
Reacties.