Belgische U17 missen WK na penaltynederlaag tegen Hongarije

16 mei 2019 15:34

De Nationale U17 heeft zich donderdagnamiddag niet kunnen plaatsen voor het WK van deze zomer in Brazilië.

In de kwartfinale van het EK verloren de Belgen al met 0-3 van Nederland, maar omdat het zich als groepswinnaar had geplaatst voor die laatste acht, mocht het een barragewedstrijd tegen Hongarije spelen voor het vijfde en laatste WK-ticket.

Na een kansarme eerste helft stond het nog op 0-0, maar na 56 minuten bracht aanvoerder Chris Kaliluka de Belgen op voorsprong.

Vijf minuten later scoorde György Komáromi al de gelijkmaker. De 1-1 stond ook na negentig minuten nog op het scorebord en dus moesten strafschoppen bepalen wie deze zomer naar Brazilië mag.

In die ‘loterij’ haalde Hongarije het met 5-4. Een bittere pil voor de jongens van Thierry Siquet.