Advocaat KBVB: "Ook Fenerbahçe werd gestraft door acties bestuursleden"

16 mei 2019 17:45

Donderdagnamiddag vond het kort geding van KV Mechelen in de zaak tegen de KBVB plaats. Volgende week donderdag wordt de uitspraak verwacht.

Na de advocaat van KVM Mechelen kwamen de tegenpartijen aan het woord. “Ik heb hier al veel gehoord over de spoedprocedure, maar alle procedures zijn goedgekeurd door de leden van onze organisatie”, stak de advocaat van de KBVB van wal. “de clubshebben mee gestemd voor die regels, maar nu trekken ze die in twijfel.”

Eerder op de dag had de advocaat van KV Mechelen zich al afgevraagd of de club in zijn geheel wel kon gestraft worden. “Ook Fenerbahçe is in het verleden gestraft door acties van leden van het clubbestuur. Dus de club kan weldegelijk in zijn geheel gestraft worden.

“De termijnen van de spoedprocedure zijn ook gewoon fair te noemen. Bovendien kunnen de clubs ook nog in beroep gaan bij het BAS (het Belgische arbitragehof van de sport, red). Dat beroep werkt opschortend. Mocht er onvoldoende tijd zijn, kan het BAS daar nog altijd over oordelen.”

Nadien kwamen ook advocaten van Lokeren, Beerschot Wilrijk en Tubeke aan het woord. Zij willen uiteraard zo snel mogelijk duidelijkheid in de zaak. De Pro League deelde die mening:

"Wat als KV Mechelen in 1A start en na een paar wedstrijden toch schuldig wordt bevonden? Dan dreigt chaos, zowel in de titel- als in de degradatiestrijd. Die onherstelbare schade willen wij vermijden.”

De uitspraak in het kort geding wordt volgende week donderdag verwacht.

 

Beker van België \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.