Onze beoordeling voor de spelers van kampioen Racing Genk

16 mei 2019 22:35

Racing Genk pakte donderdagavond de titel op het veld van Anderlecht. Het verzekerde zich zo van de eerste titel sinds het seizoen 2010-2011.

Danny Vukovic: 7

Met zijn 34 de absolute ouderdomsdeken in de Genkse kern.  De doelman straalde een gans seizoen het nodige vertrouwen uit naar zijn defensie.

Jere Uronen: 7

Minder offensief ingesteld dan zijn collega aan de overkant, maar speelde toch een meer dan degelijk seizoen. Kreeg in januari twee extra concurrenten op zijn linksachter, leek even het pleit te verliezen tegen Casper De Norre, maar was in play-off 1 toch gewoon opnieuw basisspeler.

Joseph Aidoo: 6

Was minder opvallend dan vorig seizoen. Zou zonder  de blessure van Jhon Lucumí wellicht vaker vrede hebben moeten nemen met een plek op de bank, maar vormde toch een degelijk duo met Dewaest.

Sébastien Dewaest: 8

Scoorde tegen Club Brugge al zijn zevende doelpunt van het seizoen. Straffe cijfers voor een centrale verdediger. Hij nam de leiding in de defensie op zich en speelde het sterkste seizoen uit zijn carrière. 

Joakim Maehle: 8

Sneltrein op de rechtsachter. Was goed voor vier doelpunten en negen assists. Cijfers die je eerder van een rechtsbuiten verwacht dan van een rechtsachter. Hij blijft lopen, simpelweg onvermoeibaar.

Bryan Heynen: 8

Dé revelatie van play-off 1. Zorgde er op zijn eentje voor dat er niet meer over Alejandro Pozuelo werd gesproken in Limburg.

Sander Berge: 8

“Belangrijker dan Pozuelo”, noemden ze hem niet ten onterechte. Veel meer dan een stofzuiger alleen. Miste het einde van de reguliere competitie, maar was net op tijd terug fit om Genk in de play-offs aan de titel te helpen. Speelt volgend seizoen met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet meer voor Genk.

Ruslan Malinovskyi: 8

Nam de positie van Pozuelo over en deed dat met verve. Was dit seizoen goed voor zestien doelpunten en evenveel assists. In play-off 1 alleen scoorde hij al vier keer.  

Leandro Trossard: 8

Naast Berge deze zomer wellicht niet meer te houden voor Genk. Bouwde zijn carrière langzaam op met uitleenbeurten aan Lommel en OHL, maar lijkt nu klaar voor een stap hogerop.

Junya Ito: 7 

Surprise du chef in januari. Werd weggehaald in Japanse tweede klasse en paste zich in geen tijd aan aan de Belgische competitie. Zeer benieuwd wat hij kan brengen als hij deze zomer de voorbereiding kan aanvatten bij Genk.

Ally Samatta: 8

23 doelpunten in de Jupiler Pro League, 32 in totaal. Fenomenale cijfers. Hij nam de rol van aanvalsleider op zich en werkte elke wedstrijd heel hard in functie van het team.

Zinho Gano: 5

Werd met grote trom binnengehaald, maar kon de hooggespannen verwachtingen nooit inlossen. Scoorde tegen Club Brugge pas zijn eerste competitiegoal van het seizoen.

Dieumerci Ndongala: 6

Stond lang in de basis, maar verdween sinds de komst van Ito toch wat uit beeld.

Joseph Paintsil: 6

Liet mooie dingen zien, maar kon nooit echt een  basisplaats  afdwingen in het elftal van Philippe Clement.

Alejandro Pozuelo: 8

Als we strafpunten zouden uitdelen voor het in de steek laten van je club of uitpakken met domme uitspraken bij je nieuw team, zou hij in de min belanden. Maar Pozuelo blijft een heerlijke voetballer die lange tijd belangrijk is geweest voor Racing Genk. Niet meer of minder dan dat.

KRC Genk
 
 
 
Reacties.