'Ex-Anderlechtspeler bij slechtste Premier League-transfers ooit'

17 mei 2019 17:43

Af en toe stallen grote clubs als Liverpool hun jonge wolven bij Belgische clubs. Lazar Markovic was zo'n jonge snaak, die echter geen grote indruk achterliet bij RSC Anderlecht. En ook in de Premier League wil het maar niet lukken.

In januari 2018 sloot Anderlecht een huurcontract met het grote Liverpool voor de toen nog maar 23-jarige Serviër Lazar Markovic. Het veelbelovende talent speelde in totaal acht wedstrijden voor paars-wit en kwam daarbij één keer tot scoren. Hij deelde ook één assist uit in play-off 1.

25 miljoen euro

Geen indrukwekkende statistieken, en ook bij zijn moederclub kon Markovic geen indruk maken. In januari 2019 werd hij uitgeleend aan staartploeg Fulham, maar daar kwam hij in de tweede seizoenshelft amper één keer in actie. Stadium Talk plaatst hem dan ook in een dubieus rijtje van de grootste flops in de geschiedenis van de Premier League, waar hij op de 22ste plaats prijkt. Niet verwonderlijk, als je weet dat de Reds in 2014 maar liefst 25 miljoen euro voor de Serviër hadden betaald.

Terugkeer naar België?

In het lijstje vinden we overigens ook nog bekende namen zoals Mario Balotelli en Ángel Di María terug. Wat Markovic betreft, die wordt momenteel door zijn makelaar aangeboden bij verschillende clubs, waaronder ook een aantal in België. Wie weet kan hij zijn carrière wel nieuw leven inblazen op de Belgische velden?

Bart Vandenbussche

Premier League \\ Anderlecht \\ Fulham
 
 
Reacties.