Nieuwe kandidaat voor de titel in 1B volgend seizoen: "Veel zal afhangen van de eigenaars, maar drie versterkingen..."


Foto: © photonews 18 mei 2019 16:43

1B is geen makkelijke reeks. Getuige daarvan de thriller die KV Mechelen en Beerschot Wilrijk uitvochten. En dan waren ze bij de start ook nog nergens en was het eerst wennen. Volgend seizoen wil Bob Peeters met Westerlo zich ook in de debatten moeien.

Westerlo speelde dit seizoen leuk en aanvallend voetbal. In de play-offs zetten ze zelfs hun voet naast 1A-clubs. Met dank aan Christian Brüls, die ineens op training stond en een contract kreeg. "Hij gaf ons extra creativiteit. Hij laat alles eenvoudig lijken, maar je weet ook nooit wat er gaat gebeuren. Als jij naar links gaat, dan gaat hij naar rechts", aldus Peeters in GvA.

Zoals Vanaken of Pozuelo

"Nu moet hij op z'n 30ste de volgende stap zetten: dit niveau aanhouden en de ups en downs uit zijn carrière halen. Hopelijk kunnen we hem hier houden. Als hij de hele voorbereiding kan meedoen, dan kan hij de man worden die de lijnen uitzet. Dan kan hij het tempo bepalen zoals Vanaken dat doet bij Club Brugge of Pozuelo dat gedaan heeft bij Genk.”

Met nog een paar van die jongens wil hij meespelen. “Als we drie gerichte versterkingen halen met dezelfde impact als Brüls of Van Eenoo, moeten we hoger mikken. Nu zijn we met een aantal pistes bezig, veel zal afhangen van de nieuwe bazen.”

Westerlo
 
 
 
Reacties.