Marc Brys maakt de slotsom van sterk seizoen STVV: "Belangrijk om de perceptie juist te krijgen"


Foto: © photonews 18 mei 2019 22:55

STVV heeft er een bijzonder sterk seizoen opzitten, maar kon zowel in de reguliere competitie als in play-off 2 net niet de kers op de taart zetten. Toch was Marc Brys een tevreden en fiere coach na de laatste match van het seizoen tegen Westerlo.

STVV gaf de thuisfans nog een mooi geschenk met een 2-1 zege, want het missen van de finale in play-off 2 knaagde toch een beetje. Zeker omdat de Kanaries ook al nipt naast play-off 1 grepen. "Het was belangrijk om de perceptie juist te krijgen", vertelde Brys na afloop. "We hebben een geweldig mooi seizoen gedraaid, maar door weg te glijden in play-off 2 was de perceptie fout."

'Geweldige reactie fans'

"Dit was een moeilijke wedstrijd. En een belangrijke, na de schermutselingen met het publiek. Maar de fans hebben geweldig gereageerd. Ze waren toch talrijk en zorgden voor veel rumoer, wat we graag hebben."

"De match liep zoals verwacht, al viel die goal natuurlijk volledig uit de lucht. Maar we zijn blijven voetballen. We kregen enkele kansen en hebben uiteindelijk de wedstrijd verdiend naar ons toegetrokken."

Brys kan dus met een goed gevoel een kleine maand op vakantie. "De perceptie zit terug juist en iedereen heeft opnieuw het gevoel dat het een mooi seizoen was. Nu is het hoog tijd voor vakantie. We hebben het de afgelopen 40 matchen fantastisch gedaan. Ik ben fier en trots dat ik deze groep mag coachen", aldus Brys. 

STVV \\ Westerlo
 
 
 
Reacties.