Sportief directeur Antwerp moet nog betere ploeg bouwen: "Met Bölöni? Ja, maar dat is geen garantie"


Foto: © photonews 18 mei 2019 10:29

Antwerp heeft boven de verwachtingen gepresteerd en heeft zijn Europees ticket al beet. Waarschijnlijk legt de razend ambitieuze voorzitter Paul Gheysens de lat volgend seizoen nog wat hoger. Veel werk dus voor sportief directeur Sven Jaecques, die zijn coach de juiste wapens moet geven.

Jaecques moet deze zomer een ploeg samenstellen die nog wat hoger kan mikken. "Versterken kan quasi op elke positie, maar iedereen ziet dat we niet dik zitten in de flankaanvallers en geen spitsen op overschot hebben", zegt hij in HLN.

Ouderdomsdekens Jelle Van Damme en Dieumerci Mbokani hun contract loopt af. "Daar kan ik nog niet veel over zeggen. De intentie om met mekaar verder te gaan is er langs beide kanten. We zien wel of we er straks ook uit raken."

En Bölöni? Staat die straks nog aan het roer? "Als je heel rationeel het werk van Bölöni gaat analyseren, dan kan je niet anders dan zeggen dat dat top is. Vorig jaar als 8ste eindigen met een nieuwe ploeg en nu al minstens 4de, dat is uitzonderlijk. Bovendien heeft hij nog een jaar contract te gaan, dus zeg ik ja, hij zit ook volgend seizoen nog op de bank. Is dat een garantie? Neen. Er bestaan nu eenmaal geen garanties in het voetbal."

Antwerp
 
 
 
Reacties.