Anderlecht nu in 'good Kompany': zegen voor de jeugd, compensatie voor (misschien) geen Europees en een einde aan de zwartgalligheid


Foto: © photonews 19 mei 2019 14:02

Vincent Kompany, the man, the myth, the legend... Het verleden en dus ook de toekomst van Anderlecht. En een enorm goedmakertje bij de supporters. De komende weken mag de ticketing van Anderlecht zich aan een stormloop verwachten.

De vraag of Anderlecht topspelers gaat kunnen overtuigen om voor hen te voetballen volgend seizoen is hiermee ook opgelost. De uitstraling en aantrekkingskracht die ze zonet hebben binnengehaald gaat een bijzonder groot verschil maken. Met Frank Arnesen kwam er een groot netwerk binnen bij de club, vandaag hebben ze er ultiem wapen aan toegevoegd.

Geen Europees? Geen probleem?

Want als Kompany - die ook groot zeggenschap krijgt in de transfers - vraagt of je voor hem wil spelen... Er zijn er weinigen die het niet gaan overwegen. Anderlecht compenseert daarmee het (misschien) missen van Europees voetbal. In één klap heeft Anderlecht ook een jaar miserie goedgemaakt bij zijn supporters. Wie gaat er de komende weken nog zagen over het afgelopen seizoen? Op sociale media worden de fans gek. Hun Prins is terug!

Wat Marc Coucke en Michael Verschueren met deze move bereikt hebben, is dat de zwartgalligheid zal verdwijnen. Met Kompany bereiken ze wat ze al maanden proberen te doen: de fans overtuigen naar de toekomst te kijken en die rooskleurig in te zien. Een man van het huis, het DNA van de club: een jeugdspeler die wereldtop werd. Een legende in Engeland.

Toch een bedenking

Enige bedenking: kan Anderlecht zich aanpassen aan een speler die de voorbije 11 jaar gewend is geweest van in een topclub van wereldklasse te vertoeven. Zijn capaciteiten als trainer gaan we niet in vraag stellen. Kompany is altijd al een leider geweest, heeft altijd tactisch meegedacht met zijn coaches en speelde 15 jaar in topcompetities.

Maar kan Anderlecht voldoen aan de wensen van Kompany, die het allerhoogste gaat willen? Kompany is niet meteen de man die zich zal laten doen. En er zitten al zoveel stemmen in die club. Arnesen, Verschueren, Coucke, Zetterberg, Kindermans... 't Is geen volger die ze binnenhalen, wel een voortrekker. 

Voor de jeugd zal het alvast een zegen zijn. Kompany heeft alles al meegemaakt en is zelf vanuit de jeugd doorgegroeid. Hij heeft een visie en heeft altijd al een boon gehad voor de Brusselse jeugd. Hij weet wat er nodig is om het te maken. Maar met Kompany zijn voeten moet je ook niet spelen, vraag dat maar aan elke ploegmaat die hij ooit gehad heeft...

Anderlecht \\ Manchester City
 
 
 
Reacties.