Coucke en Verschueren geven meer uitleg over Kompany: "Een stukje verleden komt terug, maar hij is vooral onze toekomst"

19 mei 2019 12:51

Er is wat euforie bij de Anderlecht-supporters. Wat een move van Marc Coucke en Michael Verschueren. In één klap zijn ze erin geslaagd om al het negatieve van het voorbije jaar bijzaak te maken. Met de terugkeer van Vincent Kompany hebben ze de meest populaire beslissing ooit verwezenlijkt.

Het is nog niet veel geweest dat er in de Belgische eerste klasse een speler-manager rondloopt. Guy Vandersmissen en Johan Boskamp zijn de enigen die wij ons kunnen herinneren.

Maar bij Anderlecht zijn ze zeker van hun zaak. Dat Kompany de nodige kennis meebrengt, staat uiteraard buiten kijf. "We hebben veel over de toekomst gesproken", aldus manager Michael Verschueren. "We hebben het daarbij ook gehad over de jeugd en zijn visie op voetbal. Hij wil offensief voetbal spelen. Toen kwamen we tot de conclusie dat we hem nodig hadden."

Voor Marc Coucke is het uiteraard een triomf. "We zijn er unaniem van overtuigd dat dit avontuur zal slagen."

Maar hoe gaat het in zijn werk gaan. "Het is wat out of the box, maar als er één iemand symbool staat voor Anderlecht is het wel Kompany, ook wat onze visie met de jeugd betreft", vervolgt Coucke.

"Hij zal uiteraard ook steun krijgen, want als hij speelt wordt het tactische iets moeilijker", voegt Verschueren eraan toe. "Een stukje verleden komt terug, maar hij is ook onze toekomst."

Bart Vandenbussche

Anderlecht \\ Manchester City \\ Watford
 
 
Reacties.