Kylian Mbappé zorgt voor absolute primeur

19 mei 2019 23:03

Dat Kylian Mbappé op jonge leeftijd al één van de grootste klasbakken is in het internationale voetbal, hoeft al lang geen betoog meer. Zeker in de Franse competitie is de pijlsnelle Mbappé vaak een paar maten te sterk voor zijn verdedigers. Daar horen ook enige prijzen bij.

De UNFP, het syndicaat voor profvoetballers in Frankrijk, deelt zijn jaarlijkse awards uit. Over de prijs voor beste jonge speler van het seizoen moest alvast niet lang nagedacht worden. Die gaat zoals verwacht naar PSG-aanvaller Kylian Mbappé.

Op zich een fraaie verdienste, maar niets wereldschokkends. Ware het niet dat niemand het Mbappé ooit voordeed om drie jaar na mekaar met die trofee te gaan lopen. Zowel in 2017, 2018 als 2019 werd het talent dat Les Bleus naar de wereldtitel loodste, in eigen land verkozen tot beste jonge speler.

Ook hoofdprijs naar Mbappé

Het was al mooi om opnieuw de beste jongere genoemd te worden, maar er lag nog een veel grotere prijs op hem te wachten. Mbappé werd in zijn geheel ook verkozen tot beste voetballer van het jaar in de Ligue 1. Hij volgt op de erelijst zijn ploegmaat Neymar op.

Ligue 1 \\ PSG
 
 
 
Reacties.