Oudste doelpuntenmaker ooit weet van geen ophouden en doet er nog jaartje bij in Bundesliga

20 mei 2019 04:00

Om in een straffe competitie als de Bundesliga je mannetje te staan, moet je echt wel wat in je mars hebben. Wie al jaren in Duitsland zijn kwaliteiten bewijst, is Claudio Pizarro. De inmiddels 40-jarige aanvaller denkt nog niet aan zijn pensioen en gaat zeker nog een jaartje door.

Vlak voor aanvang van de wedstrijd tegen Leipzig heeft Pizarro in een videoboodschap aan de supporters van Werder Bremen weten dat hij zijn overeenkomst bij de club met één jaar verlengd heeft. De jaren lijken maar geen vat te hebben op de Peruviaan, die in de Bundesliga al liefst 196 keer de weg naar doel vond.

Dortmund ligt nog wakker van Pizarro

Eén van die doelpunten kwam er in het duel tegen Borussia Dortmund, dat eindigde op een 2-2 gelijkspel. Door zijn treffer in die partij is Pizarro de oudste doelpuntenmaker ooit in de Duitse eerste klasse. Niet slecht voor een 'oude man'. Op 3 oktober viert hij zijn 41ste verjaardag.

De lange lijst doelpunten komt ook omdat Pizarro het overgrote deel van zijn carrière in Duitsland speelde. Sinds hij van Peru de overstap maakte naar Europa, was er enkel een kort intermezzo bij Chelsea en voor het overige speelde hij steeds voor Duitse clubs. De meeste jaren heeft hij doorgebracht bij zijn huidige ploeg Werder Bremen. Met Bayern München won hij in 2013 de Champions League.

Bundesliga \\ Werder Bremen
 
 
 
Reacties.