KV Mechelen vraagt volledige vrijspraak: "Omgekeerde wereld" en "Vuile leugens van Beerschot Wilrijk"


Foto: © photonews 20 mei 2019 12:15

Vandaag is het in Evere volledig om KV Mechelen te doen. De vier beschuldigde bestuursleden schreeuwen hun onschuld uit. Ook de club KV Mechelen kan via de bewijslast niets ten laste worden gelegd. Daarbij beschuldigen ze ook Beerschot Wilrijk van zwartmakerij.

Joost Everaert, advocaat van KV Mechelen, zou graag wel eens bewijzen zien. "Het dossier tegen KV Mechelen als club is leeg. Er is niets", noteerde Het Nieuwsblad. "We zouden de vrijspraak moeten krijgen. KV Mechelen heeft zich niet schuldig gemaakt aan competitievervalsing."

"Ik zie nergens een bewijs in de bondsvordering. In dit dossier lijkt het alsof wij onze onschuld moeten aantonen. Dat is de omgekeerde wereld. Het is de taak van het bondsparket om onze schuld aan te tonen. Dejan Veljkovic opereerde in eigen naam, voor eigen gewin. Nooit namens de club."

Het bondsparket meent dat de matchfixing werd besproken door Marc Uytterhoeven, Thierry Steemans, Olivier Somers, Luc Leemans en voorzitter Johan Timmermans. "Ik verbleef toen in Bali, dat is fysiek onmogelijk", repliceerde Uytterhoeven.

"Zo'n beweringen zijn beneden de gordel en komen uit de hoek van Beerschot Wilrijk", klonk het bij Everaert. "Als er tien van de elf bestuursleden wèl over matchfixing zouden gesproken hebben, dan hebben wij als rechtspersoon KV Mechelen uiteraard wel een probleem. Het gaat hier om vuile leugens vanuit de hoek van Beerschot Wilrijk, vrijwillig tussenkomende partij in deze zaak."

Beker van België \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.