Wie moet wanneer de Europese wei in ... en wat zijn de gevolgen bij een eventuele straf voor KV Mechelen?

20 mei 2019 11:27

Zowel play-off 1 als play-off 2 zitten erop, al volgen er nog enkele interessante duels voor een laatste Europese ticket. Wie moet wanneer de Europese wei in en wat als KV Mechelen Europa niet in mag?

Voor KRC Genk is het sowieso duidelijk: zij pakten de titel en zijn dus nu al zeker van de groepsfase van de Champions League volgend jaar. Ze zullen bij de loting in pot 3 of pot 4 terechtkomen en zich aan flink wat kleppers mogen verwachten en spelen vanaf 17 of 18 september zes groepswedstrijden.

Club Brugge eindigde tweede en is dus zeker van de derde van vier voorrondes in de Champions League, vanaf 6 augustus. Het vangnet van de Europa League is zeker en vast ook al binnen, de groepsfase daarvan begint op 19 september.

Ook KV Mechelen mag vanaf dan aan de bak in de Europa League. Standard mag als derde in de stand naar de derde voorronde vanaf 8 augustus. De winnaar van het duel tussen Antwerp en KV Kortrijk of Charleroi mag vanaf 25 juli via de tweede voorronde ook de poules proberen te bereiken.

Wat als? 

Rest de vraag: wat als Malinwa Europa niet in mag door de eventuele gevolgen van 'Operatie Propere Handen' of een straf vanuit de UEFA? Dan mag Standard als derde de Europese poules alvast in en komt er een extra Europees ticket vrij.

Als Antwerp wint van Kortrijk of Charleroi, dan gaan zij naar de derde voorronde en sluit AA Gent aan in de tweede voorronde. Als Kortrijk of Charleroi wint, dan gaan zij naar de derde voorronde en sluit Antwerp dan aan in de tweede voorronde. Een situatie om nog op te volgen dus. 

Waag een gokje via BetFIRST. Dat kan je meteen 3,3x je inzet opleveren bij een uitzege, terwijl je bij Club Brugge van 200 euro er meteen 480 van kan maken.

Beker van België \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.