Ajax lijkt Anderlecht en Standard af te troeven in strijd om zoon van levende legende

22 mei 2019 12:37

Ianis Hagi is hot op de transfermarkt. De twintigjarige zoon van Gheorghe Hagi (ex-Real Madrid en Barcelona) heeft de clubs voor het uitkiezen deze zomer.

Standard, Anderlecht, Ajax, maar ook Valencia en Sevilla zouden bijzonder gecharmeerd zijn door de Roemeense offensieve middenvelder.

Hagi is amper twintig, maar draagt al de aanvoerdersband bij het Roemeense FC Viitorul. Hij heeft er al 91 wedstrijden op de teller staan. Dit seizoen scoorde hij veertien doelpunten en gaf hij zeven assists.

Hagi brak al op zijn zestiende door in Roemenië en verkaste in 2016 naar Fiorentina. Dat werd echter geen succes en in januari vorig jaar keerde hij terug naar Viitorul. Nu lijkt hij dus opnieuw een stap hogerop te willen zetten.

Papa Hagi zei onlangs dat België of Nederland een perfecte stap zou zijn voor zijn zoon. Hagi senior speelde zelf onder meer voor Real Madrid en Barcelona en kroonde zich in 1988 tot topschutter van Europacup I. 

Ajax lijkt nu over de beste papieren te beschikken om Ianis binnen te halen en zo de Belgische en Spaanse teams af te troeven. 

Volgens Fanatik willen de Amsterdammers de deal nog afronden voor het begin van het EK U21. Dat gaat op 16 juni van start. Roemenië zit in groep C, België in groep A.

Nederlandse Eredivisie \\ Anderlecht \\ Ajax \\ Standard \\ Viitorul Constanta
 
 
 
Reacties.