Sevilla moet dan toch op zoek naar nieuwe trainer wegens... leukemie

22 mei 2019 20:21

Het gezond verstand heeft dan toch de bovenhand gehaald bij Sevilla, dat dit seizoen zesde eindigde in La Liga. Joaquin Caparrós loodste de Andalusische club naar die positie en dat ondanks dat de man ernstig ziek is. Er is nu toch besloten om een meer aangepaste rol te geven.

Caparrós nam in maart de sportieve leiding over van de ontslagen Pablo Machin. Alleen werd er nog diezelfde maand bij Caparrós een terminale ziekte vastgesteld. De Spanjaard lijdt aan chronische leukemie. Begin april liet de 64-jarige man nog weten dat zijn aandoening hem er niet van weerhoudt om naar behoren zijn taak uit te oefenen.

Inmiddels is nu wel beslist om deze situatie niet langer te laten aanhouden. Het bestuur bevestigt dat het Caparrós aan boord houdt, maar dan wel in een andere functie en niet meer als trainer. De zoektocht naar een nieuwe coach kan dus beginnen.

Echte clubman

Naast het feit dat deze wijziging er enkel komt door zijn ziekte, is het logisch dat Sevilla Caparrós niet zomaar laat vallen. Hij is immers een echte clubman: er staan 167 wedstrijden voor de club op zijn teller als actieve voetballer en als trainer nam hij 241 keer plaats in de dug-out van de ploeg uit Andalusië.

Kevin Vanbuggenhout

La Liga \\ Sevilla
 
 
Reacties.