Faillissement Roda JC mogelijk deze maand al een feit: kan supportersactie nog soelaas bieden?

22 mei 2019 21:04

Het dreigt nu wel heel snel fout te lopen voor de Nederlandse traditieclub Roda JC, die overigens tal van Belgische spelers telt. Het was al bekend dat het water stilaan aan de lippen stond. Het kan zelfs deze maand nog tot een faillissement komen, maar de supporters willen dat niet laten gebeuren.

Eerder liet het stadsbestuur in Kerkrade al weten dat het niet kan blijven uitstel van betaling geven. Het overlegorgaan Platform Roda JC is inmiddels met een onheilspellend bericht gekomen. Het had een meeting georganiseerd met de stakeholders en op die vergadering viel er bitter weinig goed nieuws te rapen.

Cruciale aandeelhoudersvergadering op 28/05

"Hier is ons bevestigd dat het echt 1 minuut voor 12 is. Er wordt nog wel gepraat met de diverse partijen. Komt er geen akkoord voor dinsdag 28 mei, dan zal op de aandeelhoudersvergadering Fritsch Schrouff het faillissement gaan aanvragen", klinkt het. Het zou hierna ook tot een snelle uitspraak voor de rechtbank kunnen komen.

Ondertussen is er een actie op touw gezet om de club alsnog boven water te houden. De crowdfundingsactie "Wij Zijn Roda JC' werd gelanceerd, met als belangrijkste doel het dichten van het begrotingstekort. Dat bedraagt 900 000 euro.

Redactie

Roda JC Kerkrade
 
 
 
Reacties.