Emiliano Sala kort voor vliegtuigcrash: "Voorzitter heeft mij niet eens gevraagd of ik naar Cardiff wil"

23 mei 2019 12:08

De Argentijnse spits Emiliano Sala verdween in de nacht van 21 op 22 januari van dit jaar in een klein vliegtuigje boven het Kanaal. Een paar weken later werd zijn lichaam teruggevonden.

Sala had net voor zeventien miljoen euro de overstap van Nantes naar Cardiff gemaakt. Die bewuste nacht vloog hij terug naar Frankrijk om nog wat praktische zaken te regelen en afscheid te nemen van zijn ploegmaats.

In de weken en maanden na zijn dood kwamen er al heel wat ongure zaken naar boven en nu is dat lijstje jammer genoeg nog wat langer geworden.

In een documentaire op L’Equipe waren namelijk WhatsApp-berichten te zien waaruit blijkt dat de Argentijn helemaal niet naar Cardiff wou.

“Ik wil niet naar Cardiff, maar niemand heeft me iets gevraagd. Het enige waar de voorzitter om geeft, is geld”, aldus Sala. “Ik kan er veel verdienen, maar sportief gezien is het gewoon niet interessant”, schreef hij kort voor zijn dood.  

 “De voorzitter heeft mij niet eens gevraagd wat ik wil. Alles waar hij om geeft, is geld. Het is een complete rotzooi. Ik weet niet wat ik moet doen, want ik moet deze man wel nog elke dag onder ogen komen”, besloot Sala.

Premier League \\ Ligue 1 \\ Nantes \\ Cardiff City
 
 
 
Reacties.