Openhartige Lombaerts over aanpak KVO: "Ze hebben het verkeerd aangepakt, anders was ik al weg"

23 mei 2019 09:58

Nicolas Lombaerts zijn periode bij KV Oostende liep tot nu toe niet over rozenblaadjes. Ze wilden hem er kwijt nadat Marc Coucke vertrok, want zijn loon was te hoog om te dragen. Maar het bestuur speelde dat niet al te best en nu zou hij zijn contract gewoon willen uitdoen.

Eén jaar contract heeft hij nog, aan een loon dat voor KVO veel te hoog is. "Ik heb nooit iemand gedwongen dat te tekenen. Toen de nieuwe mensen kwamen, stonden de cijfers ook op papier", zegt hij in S/V Magazine

Hij belandde dan ook op de bank. "Ze zeiden tegen mij aanvankelijk dat het om sportieve redenen ging. Later zeiden ze weer dat het met mijn salaris te maken had. Ik had dit seizoen toch vooral de indruk dat het ging om dat laatste. Ze dachten: als hij niet speelt, gaat hij wel weg."

Een verkeerde aanpak, want er waren andere opties. "Door mij iets minder te geven dan de totaliteit van mijn salaris over de nog resterende periode, zodat ik elders terecht kon met een gelijkwaardig contract. Ik hoop dat de mensen begrijpen dat ik niet zomaar mijn boeltje pak naar het buitenland voor de helft van het geld."

Redactie

KV Oostende
 
 
Reacties.