Jong, Belgisch en kwikzilver op de flank? In de Bundesliga lust men er wel pap van

24 mei 2019 17:59

Benito Raman en Dodi Lukebakio verrasten vriend en vijand dit seizoen in de Bundesliga. Thorgan Hazard maakte een toptransfer naar Borussia Dortmund en Leandro Trossard is op de radar van enkele Bundesligaclubs. België boven in het Duitse voetbal!

Thorgan Hazard is al enkele jaren zeer belangrijk voor Borussia Mönchengladbach, maar schroefde zijn statistieken gevoelig op dit seizoen met 13 goals en 12 assists. Benito Raman en Dodi Lukebakio arriveerden als nobele onbekenden in de Bundesliga, maar pronken na dit seizoen op tal van scoutslijstjes met hun tien goals in de competitie. 

Hobbelig parcours

Nochtans verlieten beide Belgen de Jupiler Pro League allesbehalve als afgewerkte producten. Dodi Lukebakio werd door Anderlecht verhuurd aan Charleroi. De Congolese Belg schoot als een komeet uit de startblokken, maar kende daarna een terugval.

Charleroi reageerde echter opportunistisch toen Watford in januari 2018 op de proppen kwam met een grote zak geld. Zijn passage bij 'The Hornets' was allerminst een succes te noemen en de ex-Mauve moest zich het seizoen erop herlanceren bij Fortuna Düsseldorf. 

Ondertussen had Benito Raman al een succesvol eerste seizoen - 10 goals in 28 matchen - achter de kiezen bij 'die Flingeraner'. De ex-Gentenaar promoveerde naar de Bundesliga, maar het was koffiedik kijken of de kwieke spits ook het hogere niveau van de Bundesliga ging oppikken. Bij Standard waren zijn prestaties immers zeer wisselvallig. 

In de pas

Dat lukte echter wonderwel en ook Lukebakio lijkt door het strenge Duitse regime eindelijk in de pas te lopen en zo zijn enorm potentieel waar te maken. Het ultieme bewijs hiervan is zijn hattrick op het veld van Bayern München. Gans Duitsland viel toen in zwijm voor de kwaliteiten van de jonge Duivel. 

Stoelendans

Bij Mönchengladbach hebben ze na het succesverhaal van Hazard nu de Belgische smaak volledig te pakken. Als vervanger van de naar Dortmund vertrokken Thorgan Hazard, staan Lukebakio, Raman, maar ook Genk-kapitein Leandro Trossard op de radar. Voor Trossard misschien wel de ideale stap om een parcours à la Thorgan Hazard af te werken. 

Clint Vens

Bundesliga \\ Borussia Dortmund \\ Bor. Mönchengladbach \\ Fortuna Düsseldorf
 
 
Reacties.