Ex-verdediger van AA Gent, Cercle Brugge en Lierse bergt voetbalschoenen op en gaat als jeugdcoach bij Antwerp aan de slag


Foto: © Photonews 24 mei 2019 22:16

Lyra-Lierse ontvangt zaterdag Houtvenne voor de derde plek in de eindronde, maar de wedstrijd zal vooral voor verdediger Stef Wils speciaal zijn. Het jeugdproduct van SK hangt zijn voetbalschoenen aan de haak en wordt jeugdcoach bij Antwerp.

De 36-jarige Wils komt zaterdag voor de laatste keer in actie en zegt het voetbal vaarwel. Als speler dan toch. "Ik wil iedereen die deze club een warm hart toedraagt enorm bedanken", vertelt Wils op de website van de club. "Van de supporters tot en met de voorzitter. Ik heb hier een fantastisch jaar gehad."

"Ideaal had geweest om mijn carrière af te sluiten met een promotie, maar door mijn loopbaan als voetballer bij Lyra-Lierse af te sluiten voelt het alleszins aan alsof de cirkel rond is. Ik ben er trouwens zeker van dat de ambitie van deze club ook met mijn vertrek onveranderd zal blijven. Volgend seizoen supporter ik mee vanaf de zijlijn voor die promotie."

Wils begon zijn carrière bij de jeugd van Lierse SK en speelde daarna ook nog nog bij AA Gent, Westerlo, het Hongaarse Haladas en Cercle Brugge. De cirkel is rond nu hij zijn laatste match bij Lyra-Lierse speelt. Een zwart gat zal er niet zijn, want Wils kreeg een fulltime functie aangeboden als jeugdcoach bij Antwerp FC. 

Jeugdcoach bij Antwerp

"Ik bedank Lyra-Lierse om me die kans te gunnen. Ooit moet het stoppen met voetballen er komen, en ik wil op dit moment graag aan mijn toekomst denken en de basis leggen om later eventueel als trainer aan de slag te gaan. En het aanbod van Antwerp lag in die lijn. Ik heb dan ook besloten dat dit moment er één is waarop ik op die trein wil springen", besluit Wils. 

SK Rita Berlaar
 
 
 
Reacties.