Wagner eist langere straf voor Myny: "Hij legde drie verschillende versies af"

25 mei 2019 10:47

Zaterdagvoormiddag houdt bondsprocureur Kris Wagner een urenlang pleidooi over wat er volgens hem is gebeurd in de matchfixingzaak tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren. Hij eiste onder meer een zwaardere straf voor voetballer Olivier Myny.

Olivier Myny vroeg het statuut van spijtoptant aan, maar dat is volgens Wagner "niet langer vol te houden". "De tuchtsanctie moet passend zijn", citeerde Het Nieuwsblad de bondsprocureur tijdens de zitting.

"Er was een fundamentele tegenstrijdigheid tussen wat Olivier Myny aan de onderzoeksrechter verklaarde en tussen wat hij aan de onderzoekscoördinator heeft verklaard. Zijn makelaar vroeg hem om niet voluit te gaan. Of hij dat heeft gedaan zullen we nooit weten."

"Maar hij heeft de vraag gekregen en hij is niet naar de voetbalbond gestapt om die vraag te melden", ging Wagner verder. Ik eis twee maanden effectieve schorsing (in de plaats van 1, nvdr.) tegen Olivier Myny. Hij heeft intussen drie verschillende versies afgelegd", was het besluit van de bondsprocureur in dit luik van zijn pleidooi.

Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.