Imiteren met accenten, "Timmermans sprong op de kar der bedriegers" en maffiapraktijken: Wagner houdt vernietigende toespraak voor KV Mechelen

25 mei 2019 11:52

Zaterdagvoormiddag houdt bondsprocureur Kris Wagner een urenlang pleidooi over wat er volgens hem is gebeurd in de matchfixingzaak tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren. Malinwa werd niet gespaard door Wagner.

Eerder vandaag brachten we u al de eis voor een zwaardere straf voor Olivier Myny (lees meer). Na de ex-speler van Waasland-Beveren ging bondsprocureur naadloos over naar KV Mechelen.

"De club draagt de verantwoordelijkheid als bestuurders van die club de boel belazeren. Schuiven we die verantwoordelijkheid door, dan betekent dat de facto het einde van de sport", citeerde Het Nieuwsblad Kris Wagner.

Maffiapraktijken

"Er is helemaal geen keuken besteld in dat gesprek tussen Steemans en Veljkovic. Codetaal wijst op maffiapraktijken. De betrokkenen wisten maar al te goed waar ze mee bezig waren", ging Wagner verder.

Ook de telefoontaps kwamen ruim aan bod. Wagner imiteerde zelfs de accenten van Timmermans en Steemans. Somers zou dan weer weinig hebben achtergehouden aan de telefoon, want "hij zit nog niet zo lang in het voetbal".

Ten slotte ging Wagner dieper in op de betrokkenheid van Johan Timmermans. "Het kan goed zijn dat hij niet de oorspronkelijke bedenker was van het hele plan, maar hij heeft zich wel schuldig gemaakt aan matchfixing."

"Timmermans maakte ooit deel uit van de hoogste organen van de Belgische voetbalwereld. Dat maakt het allemaal des te schandelijker. Hij had, gezien zijn vorige functies, iedereen kordaat tot de orde moeten roepen. Meldingsplicht? Helemaal aan verzaakt. Hij is mee op de kar der bedriegers gesprongen", besloot Wagner.

Beker van België \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.