Ondertussen werkt KV Mechelen actief aan inkomende transfers, maar... "Nieuwe deals afsluiten in onzekerheid is niet evident"

25 mei 2019 18:40

De sportieve toekomst van KV Mechelen is nog steeds hoogst onzeker door de uitkomst van 'Propere Handen'. Toch zijn ze bij Malinwa in de weer met hun transferdossiers.

KV Mechelen moet bang afwachten wat de uitkomst van het hele omkoopschandaal wordt, maar ondertussen moet er natuurlijk ook volop gewerkt worden aan het nieuwe seizoen. "We zijn actief bezig met de inkomende transfers", laat 'Malinwa' weten bij Sporza. "Het gros van onze kern heeft nog lopende contracten, dus wat dat betreft zitten we goed."

"Er zijn spelers die uitgeleend waren waar we wel mee kunnen spreken, zoals El Messaoudi, die toch een jaar heeft gespeeld in de Eredivisie. Dus er zijn wel enkelen waarmee we over hun toekomst moeten praten. Maar voor de rest lopen eigenlijk alle contracten voort. Maar wat wel zo is: nieuwe deals afsluiten in onzekerheid is niet evident."

Ook als speler is het natuurlijk niet evident om naar een club te gaan die nog niet weet op welk niveau het zal spelen. "We krijgen toch nog heel vaak de repliek dat we na de G5 in België nog steeds bij de 'top of the list' horen. Natuurlijk zal dat in een rampscenario, waar we nog steeds niet van uit gaan, lichtjes anders zijn. Maar volgens ons hadden we met deze ploeg goed kunnen meedraaien in 1A."

'Geen clausules bij degradatie'

Door de profcontracten zijn er ook geen spelers met een clausule om te vertrekken indien Mechelen toch zakt. "Onze spelers hebben in principe gewoon contracten voor professioneel voetbal, met dan wel lichtjes andere voorwaarden voor 1A dan voor 1B, dus dat soort clausules zijn er niet. We gaan in ieder geval niemand wegdoen voor een prijsje", klinkt het. 

Beker van België \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.