Buffel zet een punt achter zijn carrière: "Ik ben eigenlijk maar voor 99% zeker"

25 mei 2019 08:11

Thomas Buffel heeft zijn voetbalpensioen zaterdag officieel bekend gemaakt. De 38-jarige winger besloot dat het welletjes was na 762 wedstrijden op het hoogste niveau. Wat zijn volgende stap gaat zijn, daar is hij nog niet helemaal zeker van.

"Ik ben eigenlijk maar voor 99% zeker. Nog altijd zit ik met de vraag: wat als er binnen een week een aanbieding komt", legde Buffel uit in Het Laatste Nieuws. Dat toont aan dat het geen makkelijke beslissing is geweest om afscheid te nemen van zijn passie.

Het pendelen werd hem te veel en ook het feit dat hij niet meer 100% fit was. "Ik had een vervelende enkelblessure en ik geraakte er niet meer vanaf. Dat zette me aan het denken", aldus de 38-jarige vleugelspeler die tal van mooie momenten beleefde in zijn carrière.

"Collectief gezien was de titel met Genk wellicht het mooiste moment uit mijn carrière. En toen we met Rangers op de laatste speeldag kampioen werden was er ook een ongelooflijke climax. Of mijn debuut voor Feyenoord ..."

Analist

Het seizoen zit er inmiddels op voor Buffel, dus een afscheidsmatch zit er niet meer in. "Ik wou niet dat er te veel nadruk zou liggen op mijn laatste match. Zeker omdat mijn band met Genk groter was dan die met Zulte Waregem", verklaarde hij.

En wat nu? Sommige spelers hebben meteen een plan klaarliggen als ze op voetbalpensioen gaan, maar Buffel niet. "Mijn inbox loopt vol met berichten om T1 of T2 te worden bij Genk en ik heb ook al een aanbieding om assistent-coach en speler te worden. Analist ligt misschien nog meer voor de hand", besloot hij.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

⚽️Als kleine jongen kon ik hier alleen maar van dromen.💭 ik ben iedereen dankbaar die zijn steentje heeft bijgedragen zodat ik deze fantastische momenten kon beleven.🙌🏽 In het bijzonder mijn familie, vrienden, de talrijke supporters en alle clubs waar ik kansen heb gekregen om te groeien. Als voetballer en mens.♥️ Nu is het aan mij om ook anderen die kansen te geven.💪🏽 #grateful #respect #thanks @ruddervoorde@cercleofficial @excelsiorrdam @feyenoord @rangersfc @krcgenkofficial @esseveeofficial @belgianfootball ⚽️As a little boy I could only dream of this.💭 I am grateful to everyone who contributed so I could experience these fantastic moments.🙌🏽 In particular my family, friends, the numerous supporters and all the clubs where I have had the opportunity to grow. As a footballer and as a person.♥️ Now it is my time to give opportunities to others.💪🏽 #grateful #respect #thanks www.thomasbuffel.com

Een bericht gedeeld door Thomas Buffel (@thomasbuffel19) op

Hannes Van Gael

Nederlandse Eredivisie \\ Feyenoord \\ KRC Genk \\ Zulte Waregem \\ Cercle Brugge \\ Rangers FC
 
 
Reacties.