Het sprookje is compleet: Rode Duivel met Atalanta naar Champions League

26 mei 2019 23:32

Atalanta beleefde een schitterend seizoen. Juventus en Napoli waren een klasse te sterk, maar de Noord-Italianen streden een heel seizoen mee voor een plek bij de eerste vier.

De nummers drie en vier uit de Serie A mogen volgend jaar namelijk aantreden in de Champions League. Voor Atalanta zag het er voor aanvang van de laatste speeldag nog erg goed uit. Maar ze mochten dan wel geen steek laten vallen tegen Sassuolo.

Na twintig minuten zag het er plots beroerd uit voor Timothy Castagne en co. Domenico Berardi had de bezoekers namelijk op voorsprong gebracht. Een kwartier later maakte Duvan Zapata gelijk. 1-1 was ook de ruststand.

In de tweede helft trok Atalanta de overwinning naar zich toe. Alejandro Gómez en Mario Pasalic zorgden voor de 3-1 eindstand.

Atalanta eindigt zo derde en mag volgend jaar aantreden in de Champions League. Ook Inter en Radja Nainggolan spelen volgend seizoen op het kampioenenbal.