Antwerp en Charleroi strijden om een Europees ticket in de laatste match van het seizoen

26 mei 2019 11:00

Omstreeks 16u15 valt het doek over de Jupiler Pro League 2018-2019. Dan weerklinkt het laatste fluitsignaal van Laforge en dan weten we wie zich plaatst voor de voorrondes van de Europa League: Antwerp of Charleroi.

Beide clubs kijken er al erg lang naar uit om nog eens op het Europese toneel te mogen acteren. Antwerp eindigde als vierde in PO 1 en Charleroi won zijn poule in PO 2 en rekende woensdag af met Kortrijk, die andere groepswinnaar. De teams willen een lang seizoen straks in schoonheid afsluiten.

Tuchtprocedure

De uitkomst van de tuchtprocedure zal ook een rol spelen, naar gelang het resultaat van deze partij. Indien de Europese licentie van KV Mechelen wordt afgenomen gaat hun (interessanter) ticket naar het nummer drie in play-off 1. Dat betekent ook een beter ticket voor de winnaar van dit duel.

Als Antwerp straks wint, dan gaat het laatste ticket naar Gent, de vijfde in PO 1. En als Charleroi wint, dan gaat het ticket naar de Great Old.

Vormcurve

Als ploeg uit de top 6 start Antwerp als favoriet aan de match, hoewel ze in hun laatste vijf matchen slechts vier punten verzamelden. Dan ligt het vertrouwen bij de Carolo's, want zij pakten 15 op 15.

Felice Mazzu kan een beroep doen op Penneteau en Osimhen, de man van 15 miljoen. Perbet, Gholizadeh en Diandy zijn niet fit. Bij Antwerp is Yatabaré geschorst en staat er een vraagteken achter Opare en Lamkel Zé. De selectie van RAFC werd nog niet vrijgegeven. 

Selectie Charleroi: Baume, Penneteau, Riou, Marinos, Busi, Martos, Zajkov, Angella, Dessoleil, Willems, Nurio, Hendrickx, Ilaimaharitra, Bruno, Henen, Wildemeersch, Delfi, Morioka, Niane, Osimhen

Antwerp \\ Charleroi
 
 
 
Reacties.