"Naar 1B of naar Amateur dat maakt voor ons niet uit, zolang KV Mechelen maar zakt": advocaat Beerschot Wilrijk gaat vol voor promotie

27 mei 2019 10:35

Maandag is het de beurt aan de tussenkomende partijen om hun zegje te doen in de tuchtprocedure over het matchfixingschandaal. Beerschot Wilrijk was als eerste aan de beurt.

Het doel van de Antwerpse club is duidelijk: als verliezend finalist van de promotiefinale toch nog promoveren naar eerste klasse A, ten koste van KV Mechelen. "Het is allemaal bijzonder eenvoudig: de wedstrijd is gefixt, vervalst, gemanipuleerd. Het bewijs ligt er open en bloot", citeerde Het Nieuwsblad Thomas Gillis, de advocaat van Beerschot Wilrijk.

4 pogingen tot beïnvloeding

De raadsman haalde een absoluut gebrek aan verantwoordelijkheidszin aan bij KV Mechelen en Waasland-Beveren. Gillis zag vier pogingen tot beïnvloeding voor de match tussen te twee betrokken ploegen.

"Er is geprobeerd om Davy Roef en Olivier Myny minder goed te laten spelen, er is gesproken om basisspelers niet op te stellen, een aantal spelers van Eupen kreeg een contract voorgelegd, en ten vierde trok KV Mechelen naar Allaerts om zich niet te laten omkopen", schreef Het Laatste Nieuws.

"Het kan ons niet schelen of KV Mechelen naar de hoogste amateurafdeling of naar eerste klasse B zakt, maar de regels van de bond luiden dat de club zal degraderen", was het besluit van Gilis.

Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.