Sporting Lokeren met de twee voeten vooruit in de tackle: "Geen slachtoffer, maar een collaborateur" en "U moet het onkruid wieden"

27 mei 2019 10:54

Het is vandaag aan de betrokken partijen (Beerschot-Wilrijk, Lokeren, de makelaars en de supporters van KV Mechelen) om hun replieken te geven op wat Bondsprocureur Kris Wagner zaterdag vertelde. Sporting Lokeren gaat met beide voeten vooruit.

Voor Sporting Lokeren is het zo klaar als een klontje dat Waasland-Beveren ook moet degraderen naar 1B en dat ze een actieve rol hebben gespeeld in de hele affaire rond matchfixing. Op die manier zullen ze zelf ook in 1A kunnen blijven.

Collaborateur

"Het is jammer voor de supporters, maar u moet het onkruid wieden", aldus Van Steenbrugge in zijn betoog op de zitting. "De clubs moeten op de blaren zitten voor hun gesjoemel."

Hij hamerde vooral op de actieve rol die volgens hem Waasland-Beveren in de hele zaak ook heeft gespeeld en dat ook zij dus op de blaren moeten gaan zitten. "Vragen of er ook iets te verdienen valt? Dat is geen houding van een slachtoffer, wel van een collaborateur", was hij scherp richting Dirk Huyck - voorzitter van Waasland-Beveren.

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Sporting Lokeren \\ KV Mechelen \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.