Belg speelde nog onder de hoede van Simon Davies: "Hij gaat voor mooi en aanvallend voetbal, maar ..."

28 mei 2019 13:27

Mathias Bossaerts genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij Manchester City. Daar trainde en speelde hij onder Simon Davies, de nieuwe T1 van Anderlecht.

Gedurende twee jaar speelde Mathias Bossaerts onder de hoede van Simon Davies bij de beloften van Manchester City. Sindsdien speelde hij ook twee jaar voor KV Oostende en sinds vorige zomer verdedigt hij de kleuren van NEC, waar hij tot 2021 onder contract ligt.

"Simon Davies is iemand die dicht bij zijn spelers staat en er ook een goede band mee heeft. Dat vond ik toen zelf belangrijk. Al kan Davies best ook streng zijn wanneer het nodig is", schetste de 22-jarige centrale verdediger een beeld van Simon Davies bij Sporza.

Guardiola

Patrick Vieira en Davies waren destijds de beloftentrainers van Man City. "We speelden toen een beetje volgens de filosofie van Pep Guardiola, die toen zelf nog aan de slag was bij Bayern München. Met andere woorden; opbouw van achteruit, veel positiespel, veel balbezit. Kortom, mooi en aanvallend voetbal."

Al plaatste Bossaerts daar wel nog een kanttekening bij. "Volgens zo’n filosofie spelen, dat is één ding, maar je hebt daar ook de juiste spelers voor nodig. Al wordt het afwachten hoe zich dat bij Anderlecht allemaal zal ontwikkelen", besloot hij.

NEC
 
 
 
Reacties.