Olivier Myny barst in tranen uit tijdens slotpleidooi: "Eén stom telefoontje gaat de rest van mijn carrière beïnvloeden"

28 mei 2019 16:00

Vorige zaterdag eiste bondsprocureur Kris Wagner nog een zwaardere straf voor voetballer Olivier Myny. Nu hangt er hem een effectieve straf van twee maanden (in plaats van een) boven het hoofd.

Myny zou tegenstrijdige verklaringen hebben afgelegd bij de onderzoeksrechter. Dinsdag mocht de ex-speler van Waasland-Beveren zich nog een laatste keer komen verdedigen. Eerst was zijn advocaat Sven Mary aan het woord, daarna gaf hij zelf nog een erg emotioneel slotpleidooi.

"Hij heeft zijn eerste verklaring bij de onderzoeksrechter gecorrigeerd. Noem het verduidelijken. De zaal zit hier vol mensen die de gave van het woord bezitten. Mijnheer Myny heeft zijn voeten, niet zijn tong", citeerde Het Nieuwsblad Sven Mary.

Spijtoptantenregeling

Uiteindelijk nam Myny zelf het woord. "Ik heb niets met die zaak te maken en in elk stadion krijg ik er opmerkingen over. De tegenpartij probeert me er zelfs mee te destabiliseren. Al maanden lig ik hier wakker van. Mijn naam is besmeurd. Een stom telefoontje gaat de rest van mijn profcarrière beïnvloeden. Ik haat de voetbalwereld, maar speel het spelletje te graag. Ik ga niet stoppen", aldus Myny, die in tranen de zaal toesprak.

Tot slot is het wel bizar dat Myny de spijtoptantenregeling heeft aangevraagd, terwijl hij naar eigen zeggen niet betrokken is bij de matchfixing. "Ik las een artikel in de media over die spijtoptantenregeling. Nadien heb ik dat aan mijn advocaat Jesse De Preter voorgelegd. Zo is dat idee ontstaan", besloot hij.

Beker van België \\ KV Mechelen \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.