Dit is ons Team van de Play-offs!


Foto: © SC 29 mei 2019 12:26

De play-offs zitten er helemaal op, de prijzen voor Europees voetbal zijn uitgereikt. Hoog tijd om even terug te blikken op het afgelopen seizoen. Ons team van het jaar komt nog, hier alvast het team van de play-offs.

Doel

Vukovic was een kampioenenmaker, dat klopt. Maar toch viel in de play-offs toch weer vooral ene Sinan Bolat in positieve zin op. Met heel wat clean sheets en goede prestaties was hij belangrijk in de Europese droom van Antwerp.

Verdediging

Achterin kiezen we voor drie personen. De ontdekking van play-off 1? Clinton Mata. Hij werd door Ivan Leko op rechtsachter gepositioneerd en deed het daar prima. Meer dan prima zelfs. 

Hij wordt geflankeerd door Sebastien Dewaest en Brandon Mechele. Ook zij waren erg belangrijk bij de twee beste ploegen van de play-offs.

Middenveld

Razvan Marin nam afscheid van Sclessin met prima play-offs, terwijl ook Hans Vanaken misschien wel afscheid zal nemen van Jan Breydel na een prima seizoen en dito play-offs. Wie we al kenden, maar in de play-offs helemaal opnieuw aan de oppervlakte kwam is dan weer Bryan Heynen van Genk. Pozuwie?

Aanval

Kenners van 1B zullen het wel al geweten hebben, maar voor de goegemeente was het toch opvallend hoe sterk de aanval van Union was - met zeker in de play-offs Selemani als absolute held van de Brusselaars, inclusief vele doelpunten. Naast Leandro Trossard op de flanken konden we dan ook weer niet: als kapitein was hij nog belangrijker dan ooit voor de kampioen.

In de punt kiezen we voor Avenatti, die met al zijn doelpunten van de nacompetitie van KV Kortrijk iets moois maakte, en Ally Samatta. Die scoorde dan misschien wat minder, maar werkte echt hard voor de spelers rondom hem. 

Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Standard \\ Union SG \\ KV Kortrijk \\ België \\ Angola \\ Roemenië
 
 
 
Reacties.