Chelsea-fan over Hazard: "Triestig en euforisch tegelijk"


Foto: © photonews 30 mei 2019 15:52

Eden Hazard speelde in Bakoe zijn laatste wedstrijd voor Chelsea. De Rode Duivel hielp de Blues met een schitterende prestatie aan de Europa League, maar laat zijn fans wel met een dubbel gevoel achter.

Wij spraken in Bakoe met Andy Fernandez, een fanatieke supporter van Chelsea.

“Helaas was dit het aangekondigde afscheid”, opende Fernandez. “Hazard is voor ons een legende en dat zal hij ook altijd blijven. Hij had gisteren na de wedstrijd niet over zijn vertrek moeten praten, want zo zadelde hij ons met een dubbel gevoel op.”

“Toch verwijten we hem niets. De club wordt al jaren slecht gerund. Dat is de reden waarom hij wil vertrekken.  Al komt het nu wel ongelegen door dat transferverbod”, besefte Fernandez.  

Sarri zei in aanloop naar de finale dat Hazard de beste speler ter wereld kan worden. Wat vindt Fernandez van die uitspraak?

“Hij is al één van de grootsten, maar ik denk niet dat hij de allergrootste zal worden. Messi en Ronaldo zijn gewoon meer gedreven om de beste te zijn. Hazard is iemand die vooral wil genieten en meer teert op zijn talent.”

Andy volgt als Spanjaard ook het Spaanse voetbal van nabij. Hij is een vurige supporter van Compostela, dat enkele jaren geleden nog samen in eerste klasse speelde met die andere Gallische ploegen: Celta de Vigo en Deportivo La Coruna. Hij gaat nog spannende dagen tegemoet: Compostela speelt nar play-offs om opnieuw naar de tweede klasse te stijgen.

Maar wat vindt hij van Real Madrid als bestemming voor Hazard? “Ik weet niet of dat de beste club is voor hem. Hij dal daar één van de sterren zijn. Niet DE ster. Maar met zijn kwaliteiten zal hij daar zeker kunnen uitblinken.”

“In de Premier League was hij al de speler waar de meeste fouten op werden gemaakt. Ik vrees dat hij in Spanje nog meer stampen zal krijgen”, besloot Fernandez.

Europa League \\ Arsenal \\ Chelsea
 
 
 
Reacties.