Chelsea-fan vertelt over zijn helse reis naar Bakoe

30 mei 2019 17:08

Hoewel Stamford Bridge en het Emirates Stadium vlak bij elkaar liggen, ging de finale van de Europa League door in Bakoe. Voor de fans was het een helse klus om in Azerbeidzjan te geraken.

Veel fans haakten dan ook af voor de finale, waardoor het stadion niet uitverkocht was. Voetbalkrant.com sprak in Bakoe met een dappere fan die de tocht uit Engeland wél maakte.

Andy Fernandez had het niet enkel over Eden Hazard, maar ook over de helse verplaatsing naar Azerbeidzjan.

De tocht van Fernandez en co begon op de luchthaven van London Gatwick. Dinsdag om 17 uur na een gewone dag werken. Eerst een vluchtje London – Istanbul van bijna 4 uur. Daarna snel het vliegtuig nemen van Istanbul naar Tbilisi voor een ontspannende trip van 2 uur 20 minuten.

Op het vliegveld Tbilisi werden ze opgepikt door een taxi die hen naar het ‘nabijgelegen”’ Bakoe zou brengen. Een slordige 580 km verder, maar wel een helse 8 uur durende reis.

 Op twitter zocht een fan andere supporters om een taxi te delen”

Andy: “Ik zag op twitter een Arsenal-fan een oproep doen naar supporters om samen met hem een taxi te delen vanuit Tbilisi naar Baku. Ik besloot samen met nog een tiental andere te reageren. We hebben ook even bekeken of we een minibusje konden huren, maar dat bleek duurder dan met paar taxi’s te tocht te maken. “

En zo belandde Andy samen met zijn schoonbroer  Steve en enkele fans van Arsenal in een taxi richting finale van de Europa League. We spraken Andy een uurtje voor de grensovergang naar Georgië. Hij had 90 minuten geslapen in het hotel in Bakoe, en was dus al meer dan 48 uur wakker en had nog een 12 uur reis te gaan.

 De  Europa League-finale in Baku kan enkel door corruptie beslist zijn

Net zoals veel Engelse fans hebben deze supporters geen enkel goed woord over voor de finale in Baku. “Deze beslissing van de UEFA kan enkel door corruptie en omkoping begrepen worden. Hoe kom je erbij om een finale te organiseren in een stad waar er amper vliegtuigen landen?” Ook de eigen clubs krijgen een veeg uit de pan: “ Veel fans zijn verschrikkelijk kwaad op de prijzen dat hun club hanteerde voor de 1-daagse trip naar Baku. Meer dan 979 pond ( ongeveer 1100 euro) voor het vliegtuigticket. Onze trip kost ons uiteindelijk 280 pond voor de vluchten en 80 pond voor de taxi per man.” Omgerekend ongeveer 410 euro per man

“Wat we gezien hebben van de stad was wel prachtig. We hebben uiteindelijk toch enkel uren van de 16 uur dat we in Baku verbleven, iets van de stad kunnen zien.“

 Gelukkig slapen ze de hele terugrit

“Na de match hadden we een hotel geboekt om toch iets te kunnen bijslapen. Alleen was de organisatie erna een ramp. Ik had een hotel geboekt op 30 minuten wandelen van het stadion. Door de slechte organisatie heb ik er 2 uur over gedaan om er te geraken. Nergens lieten ze me door. Gelukkig slapen mijn reisgenoten heel de tijd in de auto en zijn er geen spanningen na onze overwinning.”

Europa League \\ Arsenal \\ Chelsea
 
 
 
Reacties.