Didier Deschamps stuurt nationale vrouwenploeg -in volle WK-voorbereiding- last minute naar een ander hotel om plaats te ruimen voor de mannen

30 mei 2019 19:48

Ophef in de Franse voetbalwereld. Didier Deschamps heeft een niet zo populaire beslissing genomen, zodat zijn team in het spelershotel bij het oefencentrum kan overnachten.

De Franse bondscoach heeft namelijk beslist dat het vrouwenelftal van Frankrijk tijdelijk moet verhuizen naar een ander hotel. Een kleine kanttekening: op 7 juni spelen de Franse dames hun eerste wedstrijd op het Werelkampioenschap. Frankrijk is het gastland van deze editie.

"Zij zullen gedurende heel het wereldkampioenschap kunnen beschikken over Clairefontaine (het Franse oefencentrum, nvdr.). Deze oplossing is tijdelijk. Vanaf 6 juni, de dag dat we naar Turkije vertrekken, is het centrum weer voor hun", citeerde persbureau Reuters Didier Deschamps.

Les Bleus oefenen op 2 juni in eigen land tegen Bolivië. Vervolgens trekken ze naar Turkije (6 juni) en Andorra (11 juni) voor twee kwalificatiematchen. De Franse vrouwen vatten hun WK aan tegen Zuid-Korea (7 juni).

Hannes Van Gael

Frankrijk \\ Frankrijk
 
 
Reacties.